Paunović posetila nacionalne savete u Subotici

U sklopu priprema za drugi sajam nacionalnih manjina pod nazivom „Složni mozaik Srbije“, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović sastala se danas u Subotici sa predsednikom  Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Jeneom Hajnelom, predsednikom Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine Slavenom Bačićem i predsednicom Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzanom Kujunxić Ostojić. Sajam će se održati 10. decembra na Beogradskom sajmu.

Paunović je sa predsednicima 3 nacionalna saveta razgovarala o zajedničkim  aktivnostima za predstojeći sajam ali i o budućoj saradnji Kancelarije za ljudska i manjinska prava i samih nacionalnih saveta.

Tema razgovora bila su i ostala pitanja od značaja za položaj mađarske, hrvatske i bunjevačke nacionalne manjine u Srbiji, kao i aktivnosti u 2018. godini.

Paunović se zahvalila predsedniku Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Jeneu Hajnelu na podršci Koordinacije nacionalnih saveta, kojom predsedava ovaj savet, i u praćenju AP za manjine i aktivnostima Kancelarije za ljudska i.manjinska prava na ovom planu.