Обележавање Светског дана детета под слоганом „Здраво свете ја сам дете“

Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије упутила је позив на обележавање Светског дана детета који организује Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије под слоганом „Здраво свете ја сам дете“.

Свечаност ће бити одржана 19. новембра 2017. године у Шопинг центру Стадион (ниво 2, Заплањска 32, Београд ), са почетком у 13 часова.

Пауновић истиче да је заједнички циљ свих нас стварање амбијента у коме ће деца у Србији у пуној мери моћи да остваре своја права, да расту и развијају се до својих пуних потенцијала. Само на тај начин можемо у будућности очекивати зреле и креативне одрасле људе. Овом манифестацијом желимо да још једном скренемо пажњу и шире јавности на значај дечјих права.

У оквиру програма поводом обележавања Светског дана детета биће уприличен забавни програм прилагођен деци – фејспејтинг, караоке такмичење, ликовна радионица, дружење са маскотама итд. Гости ће бити Филип Митровић, Ђура и морнари, дечји хор „Чаролија“, док ће у оквиру централног програма бити приказана представа „Слатки немир“.

За посетиоце и учеснике су обезбеђене награде и бројна изненађења.
                                                                                                 
Изјаве за медије предвиђене су у 12,45 часова.

Заинтересовани представници медија своје акредитације треба да пошаљу до недеље, 19. новембра до 10 часова на имејл адресу: marko.jovanovic@ljudskaprava.gov.rs