Пауновић на обележавању Међународног дана старијих особа

Канцеларија за људска и мањинска права Владе Србије свечано ће обележити Међународни дан старијих особа пловидбом брода по Дунаву и Сави у недељу, 1. октобра 2017. године са почетком у 11 часова.

На почетку пловидбе, присутне ће поздравити Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права.

Док крстаре бродом и уживају у сликама Београда, старије особе ће моћи и да учествују у богатом културно-забавном програму.

Обележавањем дана старијих наглашава се потреба да се код старијих особа смањи осећај да су заборављени и маргинализовани, као и да се истакне значај мера подршке старијим особама.

Овај дан је прилика да се гласније проговори о правима старијих који чине све већи проценат становништва, а чији социјални положај и побољшање животних прилика представља обавезу целог друштва.

Пре више од четврт века, 1990. године Генерална скупштина УН са жељом подизања јавне свести о улози старијих особа у друштву, прогласила је 1. октобар Међународним даном старијих особа.
 

Програм путовања:

10:30 – 10:45 - окупљање и укрцавање путника на брод „Златно срце“

10:45 – 11:00 - изјаве за медије

11:00 – 12:30 – пловидба ( испловљавање брода/Савско пристаниште – Бетон хала)

 

Заинтересовани представници медија за пловидбу своје акредитације могу послати најкасније до суботе, 30. септембра до 12 часова на имејл: press@ljudskaprava.gov.rs. Контакт телефон 062/8055019.