Пауновић отвара конференцију о положају ЛГБТИ особа

Директорка владине Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић отвориће конференцију “Напредни тренинзи за рад са сексуалним и родним мањинама и њиховим породицама у систему социјалне заштите”, која ће се одржати у петак, 10. фебруара 2017. године, Палата Србија, сала „Србија“, са почетком у 11,00 часова. Конференцију организује Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије у сарадњи са Асоцијацијом “ДУГА” из Шапца, уз финансијску подршку Mинистарства спољних послова Краљевине Норвешке.

На конференцији ће се дискутовати о положају ЛГБТИ особа у Србији, значају рада запослених у систему социјалне заштите на унапређењу и заштити права ЛГБТИ особа, социјалној заштити и значају рада удружења грађана када су ЕУ интеграције у питању. Биће речи о унапређењу права ЛГБТИ особа на локалном нивоу, значају мултисекторске сарадње на локалном, регионалном и националном нивоу, као и о значају стручног усавршавања радника у систему социјалне заштите, како би се обезбедила заштита права ЛГБТИ особа.

На конференцији ће бити представљене Препоруке за адекватан одговор система социјалне заштите на потребе ЛГБТИ особа и њихових породица као и Приручник за омладинске раднике за адекватан приступ у раду са ЛГБТИ особама и њиховим породицама.

Конференцији ће присуствовати представници ресорних министарстава Владе, локалних самоуправа, центара за социјални рад, домаћих и невладиних организација из региона, као и представници медијских кућа.

Конференција се организује у оквиру пројекта „Стварање толеранције и разумевања према ЛГБТ популацији у српском друштву“ који финансира Министарство спољних послова Краљевине Норвешке, а реализује Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије.

Изјаве за медије предвиђене су у 10,45 часова.

Заинтересовани представници медија за праћење конференције своје акредитације могу послати најкасније до петка, 10. фебруара до 10 часова на имејл адресу: press@ljudskaprava.gov.rs.