Пауновић у Шапцу поводом израде извештаја за трећи циклус УПР-а

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић учествоваће на обукама под називом “Јачање капацитета Савета за праћење примене препорука механизама УН за људска права: спровођење препорука и увод у индикаторе“ у среду, 20. септембра, са почетком у 11,00 часова у хотелу Слобода, Шабац.

Циљ обуке је унапређење знања државних службеника у ресорима Владе задуженим за спровођење препорука УН. Уз подршку Канцеларије Високог комесара за људска права у Београду, о мерењу испуњености препорука и индикаторима људских права на обуци ће говорити и Therese Arnesen из Женеве.

Обукама ће, поред контакт особа и заменика контакт особа у Савету, присуствовати и организације цивилног друштва које су изразиле спремност за активније учешће у раду Савета и сарадњу озваничиле потписивањем Меморандума о сарадњи са Саветом.

Обуке се реализују у сусрет трећем циклусу Универзалног периодичног прегледа где је Србија у обавези да најкасније до 20. октобра 2017. године достави извештај Савету за људска права у вези са трећим циклусом УПР-а. Србија ће проћи кроз Трећи циклус УПР-а у периоду од 24. до 26. јануара 2018. године.