Пета седница Савета за праћење УН препорука за људска права

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић председаваће сутра, 31. октобра 2017. године, седници Савета за праћење примене препорука механизама УН за људска права у новом сазиву. 

Савет ће бити одржан у 11 сати у сали 470, Палата Србија, Булевар Михајла Пупина 2, источни улаз.

Чланови Савета су државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић, државни секретар у Министарству здравља Ференц Вицко, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак и државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Анамарија Вичек.

Чланови Савета су и помоћници министра правде Чедомир Бацковић, унутрашњих послова Зоран Лазаров, културе и информисања Ивана Дедић,
саветник у кабинету министра за европске интеграције Југослав Милачић и шеф Одсека за људска права у Министарству спољних послова Борис Холовка.

Поред чланова, седници Савета присуствоваће контакт особе и заменици контакт особа, представници министарстава који су учествовали у изради извештаја за УПР, представници међународних организација као и представници независних тела.

У складу са Пословником о раду Савета, након завршетка седнице у 11:40 одржаће се јавно слушање посвећено представљању извештаја Републике Србије за трећи циклус извештавања за Универзални периодични преглед. Делегација Републике Србије представиће извештај у јануару 2018. године пред Саветом за људска права УН. На јавно слушање су позвани и представници организација цивилног друштва.