Одржан састанак поводом пројекта ''Праћење примене препорука Комитета за права детета УН''

Београд, 30. јануар 2018. - У оквиру пројекта ''Праћење примене препорука Комитета за права детета УН'', у уторак 30. јануара, одржан је састанак у просторијама Центра за права детета. На састанку се дискутовало о потреби развоја инструмента за праћење поступања органа по препорукама Комитета за права детета УН које је Србија добила након разматрања Другог и Трећег периодичног извештаја о примени Конвенције о правима детета.

Састанку су, поред директорке и представника Центра за права детета, присуствовали независни експерти, представници организације Астра, Београдског центра за људска права, Центра за социјалну политику и Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије.

Пројекат ''Праћење примене препорука Комитета за права детета УН'' финансиран је од стране Канцеларије УНИЦЕФ у Србији, а спроводи га организација Центар за права детета уз подршку Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије. Циљеви пројекта усмерени су на унапређење праћења препорука Комитета за права детета УН кроз сарадњу јавног сектора, организација цивилног друштва и деце.