Пауновић на челу делегације Србије за трећи циклус УПР-а

Делегација Републике Србије, коју предводи директорка владине Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић, отпутовала је данас у Женеву поводом представљања извештаја Републике Србије за трећи циклус Универзалног периодичног прегледа (УПР).  

У среду, 24. јануара 2018. године, са почетком у 14,30 часова, делегација Републике Србије ће представити државни извештај и након тога ступити у интерактивни дијалог са Саветом за људска права и представницима држава чланица УН.

Кроз овакву врсту прегледа пролази 196 земаља чланица УН, а Србија је кроз овај преглед прошла 2008. и 2013. године.

За дијалог са делегацијом Србије пријавио се велики број земаља чланица УН, које ће постављати питања и давати препоруке током интерактивног дијалога.

Делегација Србије ће Савету за људска права представити постигнути напредак у претходне четири године у свим областима од значаја за остваривање људских права, као и испуњење препорука које је Србија добила 2013. године.

Делегацију Републике Србије чине представници ресорних министарстава и служби Владе који су учествовали у изради државног извештаја за УПР, као и представници Врховног касационог суда и Републичког јавног тужилаштва.

Интерактивни дијалог делегације Србије са Саветом за људска права у Женеви можете уживо пратити у среду, 24. јануара од 14,30 сати, на интернет страници Уједињених нација, на линку: http://webtv.un.org/live/.