Пауновић посетила националне савете у Суботици

У склопу припрема за други сајам националних мањина под називом „Сложни мозаик Србије“, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић састала се данас у Суботици са председником  Националног савета мађарске националне мањине Јенеом Хајнелом, председником Националног савета хрватске националне мањине Славеном Бачићем и председницом Националног савета буњевачке националне мањине Сузаном Кујунџић Остојић. Сајам ће се одржати 10. децембра на Београдском сајму.

Пауновић је са председницима 3 национална савета разговарала о заједничким  активностима за предстојећи сајам али и о будућој сарадњи Канцеларије за људска и мањинска права и самих националних савета.

Тема разговора била су и остала питања од значаја за положај мађарске, хрватске и буњевачке националне мањине у Србији, као и активности у 2018. години.

Пауновић се захвалила председнику Националног савета мађарске националне мањине Јенеу Хајнелу на подршци Координације националних савета, којом председава овај савет, и у праћењу АП за мањине и активностима Канцеларије за људска и.мањинска права на овом плану.