Пауновић за РТС: Важна улога локалних самоуправа у остваривању права мањина

Београд, 1. октобар - Директорка владине Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић изјавила је данас да се из квартала у квартал реализује готово 70 одсто активности предвиђених Акционим планом за националне мањине

Директорка владине Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић изјавила је данас да се из квартала у квартал реализује готово 70 одсто активности предвиђених Акционим планом за националне мањине.

Осим националних савета, државних и јавних институција и локалне самоуправе дужне су да подносе тромесечне извештаје о свом раду у спровођењу тог Плана.

 Акциони план прописује и обавезе локалних власти, због чега су обуку прошли запослени из више од 70 општина, што ће помоћи локалним властима да састављају извештаје о томе шта раде у вези са унапређењем положаја националних мањина, које подносе Канцеларији за људска и мањинска права.

"Важно нам је како се процес одвија тамо где људи живе, где је прва адреса на коју се обраћају. Запослени који су прошли обуку сматрају да ће им та знања значајно помоћи у раду", додала је Пауновић за РТС.