Позив на подношење пријава за четири радна места носиоца мандата који ће се именовати на 35. заседању Савета за људска права

Секретаријат Савета за људска права поздравља све канцеларије Сталне мисије Уједињених нација у Женеви, све међународне организације или њихове канцеларије, националне институције, невладине организације и друге органе задужене за људска права, и има ту част да их обавести да ће следећи носиоци мандати бити именовани на тридесет петом заседању Савета (6-23. јуна 2017.):

  1. Независни експерт за људска права и међународну солидарност (HRC res. 26/6)
  2. Специјални известилац за питања мањина (HRC res. 25/5)
  3. Специјални известилац за људска права миграната (HRC res. 26/19)
  4. Специјални известилац за промовисање и заштиту људских права и основних слобода у борби против тероризма (HRC res. 31/3)
     

Појединачне пријаве, укључујући мотивационо писмо, морају се предати и добити до 30. марта 2017. године (12 сати, подне средње време по Гриничу /GMT) путем онлајн процедуре за пријаву, која се састоји од (1) онлајн анкете и (2) обрасца пријаве у Word формату. Ажуриране информације о селекцији и процедури именовања доступне су на следећој интернет страници:

http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/SP/Pages/Nominations.aspx

 

У случају техничких потешкоћа, Секретаријату се можете обратити путем имејла на адресу: hrcspecialprocedures@ohchr.org или факсом на +41 22 917 9008.

 

UN call for Application