Први Међународни курс на тему „Људска права као универзални идеал: претње и глобални изазовиˮ

Канцеларија за људска и мањинска права је посредством Министарства спољних послова Републике Србије обавештена о Првом Међународном курсу на тему „Људска права као универзални идеал: претње и глобални изазовиˮ, који ће се у периоду од 23. до 27. октобра о.г. одржати у Буенос Аиресу, Аргентина.

Поменути курс организује Унесков Међународни центар за промовисање људских права II категорије, а позив је упућен високим званичницима влада и међународних организација, представницима академских кругова, истраживачима, као и руководиоцима организација цивилног друштва посвећеним заштити и промовисању људских права. Центар покрива трошкове стипендије, смештаја и трансфера за одабране кандидате. Електронске пријаве могу се слати у периоду од 15. јула до 15. августа о.г., а одабрани кандидати биће обавештени о избору путем електронске поште до 15. септембра о.г.

Формулар за пријаву и више информација могу се преузети на www.cipdh.gov.ar/cursointernacional/, односно добити слањем мејла на адресу: cursointernacional@cipdh.gov.ar.