Републичка изборна комисија утврдила збирне изборне листе кандидата за чланове националних савета националних мањина

Београд, 25. октобар 2018. године - Републичка изборна комисија донела је на седници 24. октобра решења о утврђивању збирних изборних листа кандидата за чланове националних савета националних мањина на непосредним изборима расписаним за 4. новембар 2018. године.

За свих 18 националних мањина, које ће своје националне савете бирати на непосредним изборима, укупно је проглашено 58 изборних листа, и то: за албанску шест листа, ашкалијску три, бошњачку четири, бугарску две, буњевачку две, влашку две, грчку једна, египатску три, мађарску две, немачку три, пољску једна, ромску пет, румунску четири, русинску седам, словачку четири, словеначку једна, украјинску пет и чешку националну мањину три листе.

Чланови Републичке изборне комисије донели су и Одлуку о облику и изгледу гласачких листића за гласање на непосредним изборима за чланове националних савета националних мањина, расписаним за 4. новембар 2018. године, према којој ће се за избор чланова националних савета буњевачке, влашке, грчке, немачке, пољске, ромске, словеначке и украјинске националне мањине штампати листићи на српском језику и ћириликом писму, а за чланове националних савета албанске, ашкалијске, бошњачке, бугарске, египатске, мађарске, румунске, русинске, словачке и чешке националне мањине штампати листићи на српском језику, ћириличком писму и на језику и писму националне мањине.

Гласачки листићи ће се штампати на хартији фотмата А-4, а штампање ће почети данас, 25.октобра 2018. године, у 11 часова, у просторијама штампарије ЈП „Службени гласник“.

 

Извор: РИК