Obeležavanje Svetskog dana deteta pod sloganom „Zdravo svete ja sam dete“

Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije uputila je poziv na obeležavanje Svetskog dana deteta koji organizuje Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije pod sloganom „Zdravo svete ja sam dete“.

Svečanost će biti održana 19. novembra 2017. godine u Šoping centru Stadion (nivo 2, Zaplanjska 32, Beograd ), sa početkom u 13 časova.

Paunović ističe da je zajednički cilj svih nas stvaranje ambijenta u kome će deca u Srbiji u punoj meri moći da ostvare svoja prava, da rastu i razvijaju se do svojih punih potencijala. Samo na taj način možemo u budućnosti očekivati zrele i kreativne odrasle ljude. Ovom manifestacijom želimo da još jednom skrenemo pažnju i šire javnosti na značaj dečjih prava.

U okviru programa povodom obeležavanja Svetskog dana deteta biće upriličen zabavni program prilagođen deci – fejspejting, karaoke takmičenje, likovna radionica, druženje sa maskotama itd. Gosti će biti Filip Mitrović, Đura i mornari, dečji hor „Čarolija“, dok će u okviru centralnog programa biti prikazana predstava „Slatki nemir“.

Za posetioce i učesnike su obezbeđene nagrade i brojna iznenađenja.
                                                                                                 
Izjave za medije predviđene su u 12,45 časova.

Zainteresovani predstavnici medija svoje akreditacije treba da pošalju do nedelje, 19. novembra do 10 časova na imejl adresu: marko.jovanovic@ljudskaprava.gov.rs