Paunović na obeležavanju Međunarodnog dana starijih osoba

Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije svečano će obeležiti Međunarodni dan starijih osoba plovidbom broda po Dunavu i Savi u nedelju, 1. oktobra 2017. godine sa početkom u 11 časova.

Na početku plovidbe, prisutne će pozdraviti Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Dok krstare brodom i uživaju u slikama Beograda, starije osobe će moći i da učestvuju u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Obeležavanjem dana starijih naglašava se potreba da se kod starijih osoba smanji osećaj da su zaboravljeni i marginalizovani, kao i da se istakne značaj mera podrške starijim osobama.

Ovaj dan je prilika da se glasnije progovori o pravima starijih koji čine sve veći procenat stanovništva, a čiji socijalni položaj i poboljšanje životnih prilika predstavlja obavezu celog društva.

Pre više od četvrt veka, 1990. godine Generalna skupština UN sa željom podizanja javne svesti o ulozi starijih osoba u društvu, proglasila je 1. oktobar Međunarodnim danom starijih osoba.
 

Program putovanja:

10:30 – 10:45 - okupljanje i ukrcavanje putnika na brod „Zlatno srce“

10:45 – 11:00 - izjave za medije

11:00 – 12:30 – plovidba ( isplovljavanje broda/Savsko pristanište – Beton hala)

 

Zainteresovani predstavnici medija za plovidbu svoje akreditacije mogu poslati najkasnije do subote, 30. septembra do 12 časova na imejl: press@ljudskaprava.gov.rs. Kontakt telefon 062/8055019.