Paunović na sednici skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović obratiće se na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije koja je posvećena izveštaju Srbije u okviru trećeg ciklusa Univerzalnog periodičnog pregleda i dobijenih preporuka u utorak, 13. februara 2018., u 12 časova, mala sala Doma Narodne skupštine, Trg Nikole Pašića 13, Beograd.

Suzana Paunović, šefica delegacije Republike Srbije za III ciklus UPR-a i predsednica vladinog Saveta za praćenje primene preporuka mehanizama UN za ljudska prava upoznaće prisutne sa izveštajem Republike Srbije koji je 24. januara predstavljen pred Savetom za ljudska prava Ujedinjenih nacija, kao i o  preporukama koje je dobila Srbija.

Prisutnima će se obratiti i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Meho Omerović, Karla Herši (Karla Hershey), stalna koordinatorka Kancelarije Ujedinjenih nacija u Srbiji i DŽozef Melot (Joseph Mellott), zamenik šefa Misije OEBS- a  u Srbiji.

O učešću Zaštitnika građana u procesu izveštavanja za Univerzalni periodični pregled govoriće Zoran Pašalić, Zaštitnik građana, dok će o učešću organizacija civilnog društva u procesu izveštavanja za UPR govoriti direktorka Beogradskog centra za ljudska prava Sonja Tošković.