Peta sednica Saveta za praćenje UN preporuka za ljudska prava

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović predsedavaće sutra, 31. oktobra 2017. godine, sednici Saveta za praćenje primene preporuka mehanizama UN za ljudska prava u novom sazivu. 

Savet će biti održan u 11 sati u sali 470, Palata Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz.

Članovi Saveta su državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbislav Cvejić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček.

Članovi Saveta su i pomoćnici ministra pravde Čedomir Backović, unutrašnjih poslova Zoran Lazarov, kulture i informisanja Ivana Dedić,
savetnik u kabinetu ministra za evropske integracije Jugoslav Milačić i šef Odseka za ljudska prava u Ministarstvu spoljnih poslova Boris Holovka.

Pored članova, sednici Saveta prisustvovaće kontakt osobe i zamenici kontakt osoba, predstavnici ministarstava koji su učestvovali u izradi izveštaja za UPR, predstavnici međunarodnih organizacija kao i predstavnici nezavisnih tela.

U skladu sa Poslovnikom o radu Saveta, nakon završetka sednice u 11:40 održaće se javno slušanje posvećeno predstavljanju izveštaja Republike Srbije za treći ciklus izveštavanja za Univerzalni periodični pregled. Delegacija Republike Srbije predstaviće izveštaj u januaru 2018. godine pred Savetom za ljudska prava UN. Na javno slušanje su pozvani i predstavnici organizacija civilnog društva.