Šesta sednica Saveta za praćenje primene preporuka mehanizama UN za ljudska prava

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović predsedavaće sutra, 12. aprila 2018. godine, šestoj po redu sednici Saveta za praćenje primene preporuka mehanizama UN za ljudska prava.

Sednica Saveta biće održana u sali 368, Palata Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz, sa početkom u 10 časova.

Članovi Saveta su državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbislav Cvejić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček.

Članovi Saveta su i pomoćnici ministra pravde Čedomir Backović, unutrašnjih poslova Zoran Lazarov, kulture i informisanja Ivana Dedić, savetnik u kabinetu ministra za evropske integracije Jugoslav Milačić i šef Odseka za ljudska prava u Ministarstvu spoljnih poslova Boris Holovka.

Pored članova, sednici Saveta prisustvovaće članovi delegacije Srbije koji su učestvovali u predstavljanju izveštaja za treći ciklus UPR-a pred Savetom za ljudska prava u januaru 2018. u Ženevi, predstavnici međunarodnih organizacija, nezavisnih tela i organizacija civilnog društva.

Na samom početku sednice Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) potpisaće Memorandum o saradnji sa Savetom i to će biti 10 po redu potpisan memorandum koji ovaj Savet ima sa organizacijama civilnog društva čime se nastavlja jačanje saradnje sa civilnim društvom u oblasti praćenja primene preporuka mehanizama UN za ljudska prava.