Konkurs za angažovanje eksperata u oblasti socijalnog uključivanja

KPMG, kancelarija u Beogradu, kao implementacioni partner, u okviru programa IPA 2014 - „Tehnička pomoć za unapređenje socio - ekonomskih uslova života romske populacije”, raspisala je konkurs za angažovanje nacionalnog i lokalnog eksperta u oblasti socijalnog uključivanja.

Konkurs je otvoren do petka, 17. januara 2020. godine

Program „Tehnička pomoć za unapređenje socio - ekonomskih uslova života romske populacije” finansira Evropska unija, a kofinansira  Republika Srbija. Vredan je 2,7 mil. evra i tematski se nastavlja na program „Tehnička pomoć za unapređenje životnih i stambenih uslova romske populacije u neformalnim naseljima u Republici Srbiji“ (IPA 2013) koji je završen u septembru 2019. godine https://www.ljudskaprava.gov.rs/sr/node/22320.

Korisnici programa su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije i jedinice lokalnih samouprava.

Opšti cilj programa je održivo poboljšanje socijalne uključenosti Roma i Romkinja kroz dalja ulaganja u održiva stambena rešenja i jačanje nacionalnih mehanizama inkluzije Roma i Romkinja na lokalnom nivou.

Implementacija programa otpočela je u martu 2019. godine i trajaće 24 meseca.