Koordinacioni sastanak predstavnika nadležnih državnih organa i organizacija civilnog društva u cilju prevencije zločina iz mržnje u Republici Srbiji

Kancelarija za ljudska i manjinska prava je 25. i 26. juna 2019. godine u Šapcu, uz podršku Misije OEBS u Srbiji, organizovala Koordinacioni sastanak predstavnika nadležnih državnih organa i organizacija civilnog društva u cilju prevencije zločina iz mržnje u Republici Srbiji.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti za jačanje saradnje nadležnih državnih organa i organizacija civilnog društva, podeljena su i pozitivna iskustva i prakse koje mogu da pomognu daljoj prevenciji zločina iz mržnje u Republici Srbiji.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Republičkog javnog tužilaštva, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Pravosudne akademije i Kancelarije za ljudska i manjinska prava, kao i predstavnici Komiteta pravnika za ljudska prava, „Da se zna”, „Izađi” iz Novog Sada, „Duga” iz Šapca, „Monitor” iz Novog Pazara, Društvo Roma opštine Prokuplje i Direkcije za strategiju i integraciju Roma iz Knjaževca.