Održan projekat „Žene u politici – rodno ravnopravne ili ne?”

Beograd, 3. april 2019. godine - Projekat „Žene u politici – rodno ravnopravne ili ne?” u organizaciji Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM), održan je na Fakultetu političkih nauka. Projekat su svečano otvorili prodekan za osnovne studije prof. dr Darko Nadić, pomoćnica ministra iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nina Mitić i programski direktor CEDEM-a MA Pajazit G. Pomak.

U toku prvog dela seminara održano je predavanje rukovodioca Grupe za pritužbe Poverenice za ravnopravnost gospođe Tijane Milošević, nakon kojeg je usledila panel-diskusija na temu „Žene u Narodnoj skupštini”. Na panel-diskusiji učestvovale su narodne poslanice Katarina Rakić iz PG SNS, Elvira Kovač iz PG SVM i Stefana Miladinović iz PG SPS. Moderatorka diskusije bila je Ćina Grčić.

Drugi deo seminara počelo je predavanjem Svetlane Đorđević i Tanje Srećković iz Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Suzane Paunović na temu „Žene u izvršnoj vlasti”. Na poslednjem panelu „Žene u omladinskoj i studentskoj politici“ učestvovale su zamenica predsednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu Margareta Smiljanić, predsednica Nadzornog odbora Krovne organizacije mladih Srbije Natalija Ristić i Maja Žmukić iz Kancelarije za mlade grada Beograda. Moderatorka diskusije bila je Ana Grčić.

Po završetku seminara učesnicima su svečano uručeni sertifikati.
 

Izvor: FPN

Foto: FPN