Paunović na obeležavanju Međunarodnog dana starijih

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović obratiće se na javnom događaju pod nazivom „Slavljenje starijih boraca (šampiona) za ljudska prava“ u ponedeljak, 1. oktobra 2018. godine, sa početkom u 10 sati, u Palati Srbija, sala „Beograd“ ( Bulevar Mihajla Pupina 2, Beograd, istočni ulaz). Javni događaj organizuje Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity i Kancelarija za ljudska i manjinska prava povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih.

Pored Paunović, prisutnima će se obratiti i prof. dr Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Milka Ignjatović, službenica u penziji iz Kragujevca i Nadežda Satarić, predsednica Upravnog odbora Udruženja „Snaga prijateljstva“ – Amity.

Događaju će prisustvovati preko 100 gostiju iz 7 lokalnih samouprava u Srbiji -  Trstenika, Bora, Kragujevca, Sremske Mitrovice, Požarevca, Smederevske Palanke i Velike Plane.

Kao sastavni deo obeležavanja ovog međunarodnog dana, u vremenu od 12 do 14 sati, u organizaciji Kancelarije za ljudska i manjinska prava, za goste iz 7 lokalnih samouprava  biće upriličeno krstarenje Beogradom, plovidba Dunavom i Savom ( Jahting klub „Kej“, adresa Ušće bb, Beograd), kao i prigodan kulturno-zabavni sadržaj i posluženje.  

Izjave za medije predviđene su u 09,45 sati ispred Mozaika. Predstavnici medija koji su zainteresovani da isprate ove događaje treba da dostave akreditacije, sa imenom, prezimenom i brojem lične karte, na imejl press@ljudskaprava.gov.rs najkasnije do ponedeljka, 1. oktobra, do 9 sati.