Paunović na okruglom stolu „Dobre prakse u zapošljavanju Roma i Romkinja“

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović obratiće se na okruglom stolu pod nazivom „Dobre prakse u zapošljavanju Roma i Romkinja“ koji se održava danas, 27. decembra 2018. godine, sa početkom u 18 časova, sala Amerikana u Domu Omladine ( Makedonska 22/IV, Beograd).

Pored Paunović, prisutnima će se obratiti Nenad Ivanišević, zamenik predsednice Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, LJiljana Lončar, savetnica potpredsednice Vlade za rodnu ravnopravnost i Catrin Czyganowski, predstavnica Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu.

Nakon okruglog stola sledi koncert koji počinje u 20 časova  nastupom grupe KAL. Potom će nastupiti orkestar DŽipsi Rapsodi kojeg predvodi Perica Vasić, violinista Narodnog orkestra RTS-a sa kojim će Željko Vasić, Tanja Banjanin i Ivan Kurtić izvesti nekoliko numera na romskom jeziku. Tokom celog koncerta, di-xej Jelena Rubil će puštati posebno montirane kratke filmove, fotografije i video poruke u kojima se pojavljuju: Radmila Đurić, Ivan Bekjarev i druge ličnosti iz javnog života Srbije.

Okrugli sto i Festival romske kulture i aktivizma - FRKA organizuje Romski kulturni centar u saradnji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, Koordinacionim telom za praćenje realizcije strategije za socijalno uklučivanje Roma i Romkinja, projektom Nemačke razvojne saradnje, Ministarstvom kulture i informisanja i Organizacijom za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora.