Paunović na predstavljanju Nultog izveštaja o pravima mladih u Srbiji

Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, koja od 2012. godine svakodnevno daje doprinos očuvanju i unapređenju ljudskih i manjinskih prava u Srbiji, u saradnji sa Beogradskim centrom za ljudska prava i Timom Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji, organizuje predstavljanje Nultog izveštaja o pravima mladih u Republici Srbiji.

Do danas u Srbiji nije objavljen sveobuhvatan izveštaj koji se bavi ostvarivanjem ljudskih prava mladih sa stanovišta mehanizama Ujedinjenih nacija. Cilj Nultog izveštaja o pravima mladih u Republici Srbiji jeste da prikaže stanje i identifikuje postojeće izazove i prepreke u pogledu ostvarivanja ljudskih prava mladih u Republici Srbiji. Uz to, ovaj izveštaj ima cilj da započne redovno godišnje izveštavanje o stanju prava mladih u Srbiji, počevši od 2020. godine.

Tim povodom će, 12. decembra 2019. godine, sa početkom u 10,30 časova u zgradi Ujedinjenih nacija u Srbiji (Bulevar Zorana Đinđića 64, Beograd), govoriti dr Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Fransoaz Žakob, stalna koordinatorka UN u Srbiji, Milan Marković, šef Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji, Tobias Flesenkemper, šef Misije Saveta Evrope u Beogradu i Nevena Nikolić, koordinatorka omladinskog programa Beogradskog centra za ljudska prava i autorka izveštaja.