Paunović na skupu posvećenom unapređenju prava osoba sa invaliditetom

Direktorka Kancelarije Vlade za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović otvoriće skup povodom predstavljanja opštih komentara 6 i 7 Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom u ponedeljak, 4. novembra 2019. godine, sa početkom u 10 časova, sala 233 u Palati Srbija (istočni ulaz, Bulevar Mihajla Pupina 2, Novi Beograd).

Pored Paunović, u uvodnom delu obratiće se i Ivanka Jovanović, izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), dok će opšte komentare 6 i 7 i analizu sprovođenja preporuka Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom predstaviti dr Damjan Tatić, stručni saradnik NOOIS-a i nekadašnji član Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom.

Skup zajednički organizuju Vladina Kancelarija za ljudska i manjinska prava i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije u okviru programa „Opšti komentari 6 i 7 Komiteta za prava OSI - konsultacije sa organizacijama osoba sa invaliditetom kao preduslov ravnopravnog učešća ovih osoba u društvu“. Program je finansijski podržala Kancelarija za ljudska i manjinska prava u okviru Javnog konkursa „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji za 2019. godinu“.