Paunović otvara dvodnevnu regionalnu konferenciju posvećenu zaštiti ljudskih prava

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava i predsednica Saveta Vlade za praćenje UN preporuka Suzana Paunović otvoriće u ponedeljak, 19. novembra, dvodnevnu regionalnu konferenciju pod nazivom „Prakse u izveštavanju prema ugovornim telima Ujedinjenih nacija za zaštitu ljudskih prava i praćenje primene preporuka“. Konferencija se održava 19. i 20. novembra u velikoj sali hotela Moskva (Terazije 20) u Beogradu, sa početkom u 10,15 časova.

Na Konferenciji će, pored članova Saveta za praćenje UN preporuka, predstavnika parlamenta, nezavisnih tela, međunarodnih i organizacija civilnog društva  učestvovati i predstavnici iz 4 zemlje regiona: Bosna i Hercegovina, Albanija, Crna Gora i Makedonija.

Konferencija je izraz želje Vlade Srbije da inicira dijalog o dobrim praksama i budućim koracima u procesu primene dobijenih preporuka od ugovornih tela UN.

Imajući u vidu važnost sistemskog praćenja preporuka ugovornih tela Ujedinjenih nacija za zaštitu ljudskih prava, kao i izazove sa kojima se države na ovom polju suočavaju, razmena dobrih iskustava i praksi može unaprediti ukupne prilike na polju ljudskih prava u svim zemljama koje će učestvovati na ovoj konferenciji.

Zainteresovani predstavnici medija svoje akreditacije mogu poslati na imejl adresu press@ljudskaprava.gov.rs najkasnije do ponedeljka, 19. novembra 2018. godine do 9 časova.

Konferencija se organizuje u partnerstvu Vlade Republike Srbije, Tima za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Srbiji i Misije OEBS u Srbiji.

 

Dokument na koji se odnosi: 
УПР