Paunović otvara konferenciju posvećenu unapređenju prava osoba sa invaliditetom

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović otvoriće konferenciju povodom predstavljanja istraživanja „Analiza sprovođenja preporuka Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom“, koja će se održati u petak, 2. novembra 2018. godine, sa početkom u 12 časova, Palata Srbija, sala 233 na drugom spratu (istočni ulaz, Bulevar Mihajla Pupina 2, Novi Beograd).

Pored Paunović, u uvodnom delu obratiće se i Ivanka Jovanović, izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, dok će o analizi sprovođenja preporuka Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji govoriti dr Damjan Tatić, autor analize i član Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom.

O merama za sprovođenje preporuka Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom u Srbiji govoriće predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavnik Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Na konferenciji će biti obezbeđen prevod na znakovni jezik.

Izjave za medije predviđene su pre početka konferencije, u 11,45 časova. Zainteresovani predstavnici medija mogu da pošalju akreditacije najkasnije do petka, 02. novembra, do 11 časova, na imejl: press@ljudskaprava.gov.rs.

Konferenciju zajednički organizuju Kancelarija za ljudska i manjinska prava i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije u okviru projekta „Od globalnih preporuka do ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom u sredinama u kojima one žive“ koji je finansijski podržala Kancelarija za ljudska i manjinska prava, u okviru programa „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji za 2018. godinu“.