Paunović otvara konferenciju „U pravu si!“

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović otvoriće konferenciju pod nazivom „U pravu si!“ koja će se održati u utorak, 10. decembra, sa početkom u 10 časova, Palata Srbija, sala "Beograd".

Pored Paunović, u uvodnom delu konferencije obratiće se Nela Kuburović, ministarka pravde, Biljana Popović Ivković, državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Fransoaz Žakob, stalna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Srbiji, NJ.E. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, NJ.E. Andrea Oricio, ambasador, Misija OEBS u Srbiji, Tobias Flesenkemper, šef Misije Saveta Evrope u Beogradu, Milan Marinović, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i prof. dr Zoran Pavlović, Pokrajinski zaštitnik građana - Ombudsman.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 10. decembar za Dan ljudskih prava 1950. godine kako bi skrenula pažnju „naroda sveta“ na dve godine ranije potpisanu Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, kao prvi sveobuhvatni instrument zaštite ljudskih prava.

Kao članica Ujedinjenih nacija Republika Srbija nastoji da doprinese unapređenju tolerancije, jednakosti i ravnopravnosti i da obezbedi zaštitu ljudskih prava.

Na konferenciji je obezbeđen prevod na engleski jezik, kao i na znakovni jezik.

Za praćenje konferencije potrebno je da zainteresovani predstavnici medija pošalju svoje akreditacije najkasnije do ponedeljka, 9. decembra, do 20 časova na imejl adresu press@ljudskaprava.gov.rs, kao i da akreditovani predstavnici medija budu na istočnom ulazu Palate „Srbija“ u utorak (10.12.2019.), najkasnije do 9:40 časova.