Paunović sa seniorima na Vračaru

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović obratiće se na tribini o položaju starijih osoba u našoj zemlji u utorak, 17. decembra 2019. godine, sa početkom u 12 časova u  Gradskoj opštini Vračar, svečana sala (ulica NJegoševa 77, Beograd).

Pored Paunović na tribini će govoriti i Mihailo Grupković, predsednik skupštine GO Vračar, Nadežda Satarić, predsednica Upravnog odbora Udruženja „Snaga prijateljstva“ – Amity i Slobodan Rebić, predsednik Udruženja penzionera Vračara.

Nakon uvodnih obraćanja i diskusije predviđeno je emitovanje kratkih spotova o položaju starijih, antidiskriminaciji i toleranciji u našem društvu. 

Ciljevi tribine su da se promovišu prava sadržana u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima; poveća vidljivost starijih ljudi kao učesnika u društvu, koji su posvećeni poboljšanju uživanja ljudskih prava u mnogim oblastima života; osvrne na napredak i izazove u obezbeđivanju punog i jednakog uživanja ljudskih prava i osnovnih sloboda od strane starijih osoba i ukaže na diskriminaciju i nasilje nad starijim osobama.

Tribina se održava u okviru obeležavanja „Nedelje ljudskih prava“ na opštini Vračar, u organizaciji Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Gradske opštine Vračar i udruženja građana „Snaga prijateljstva“ – Amity.

Izjave za medije predviđene su u 11,45 časova. Zainteresovani predstavnici medija svoje akreditacije mogu poslati na imejl adresu: press@ljudskaprava.gov.rs najkasnije do utorka, 17. decembra, do 10 časova.