Paunović u Ženevi predstavlja Savet Vlade za praćenje preporuka UN za ljudska prava

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović učestvovaće na događaju pod nazivom "Nacionalni institucionalni mehanizmi za primenu preporuka Univerzalnog periodičnog pregleda - primeri Argentine, Belgije i Srbije", koji se održava na marginama 42. zasedanja Saveta za ljudska prava UN u četvrtak, 19. septembra 2019. godine, sa početkom u 13 časova u Palati nacija u Ženevi. 

Paunović će na sastanku sa predstavnicima misija Argentine i Belgije predstaviti Savet Vlade za praćenje primene preporuka mehanizama UN za ljudska prava, čiji je i predsednik, sa fokusom na primenu preporuka iz Univerzalnog periodičnog pregleda. 

Belgijski nacionalni mehanizam će predstaviti zamenik direktora za ljudska prava i demokratiju u ministarstvu spoljnih poslova Jochen Anthierens, dok će argentinski predstaviti stalni predstavnik ove zemlje pri UN u Ženevi.

Prisutnima će se obratiti i Đani Magaceni, šef Odseka za Univerzalni periodični pregled u UN u Ženevi.

Na sastanku će prisustvovati i ambasador Stalne misije Republike Srbije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Dejan Zlatanović sa saradnicima.