Poseta stažista Generalnom sekretarijatu Vlade Republike Srbije

Dvanaestoro stažista i stažistkinja „Programa stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama Srbije“ danas je u zgradi Vlade Republike Srbije primio generalni sekretar Veljko Odalović, zamenica generalnog sekretara Tamara Stojčević, pomoćnici generalnog sekretara i direktor Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Odalović je stažistima predstavio rad, nadležnosti i svakodnevne aktivnosti Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srbije. Stažisti su se naročito interesovali za aktivnosti u kontekstu evropskih integracija i za rad na dostizanju evropskih standarda u pogledu ostvarivanja ljudskih i manjinskih prava. Između ostalih tema, stažisti su sa direktorom vladine Kancelarije za saradnju s medijima razgovarali o svakodnevnim aktivnostima pres centra i ažurnom obaveštavanju javnosti o radu Vlade Republike Srbije. Mihajlović je stažistima približio način rada Kancelarije u savremenom medijskom okruženju. Generalni sekretar se takođe interesovao za iskustva stažista na Programu stažiranja, a posebno za to na koji način će svoja iskustva primeniti u sredinama iz kojih dolaze. Stažisti su podelili svoja iskustva na Programu stažiranja i istakli značaj koji za njih ima boravak u državnim institucijama i sticanje znanja i radnog iskustva u Beogradu.

Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji, sprovodi Kancelarija za ljudska i manjinska prava u partnerstvu sa pet državnih institucija, uz podršku ambasada Velike Britanije i Holandije.