Stažisti u poseti Narodnoj skupštini

Učesnici i učesnice „Programa stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama Srbije“ danas su posetili Dom Narodne skupštine. Stažiste i stažistkinje primio je predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović, zajedno sa predsednikom Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Mehom Omerovićem, i predsednikom Odbora za administrativno-buxetska i mandatno-imunitetska pitanja Zoranom Babićem.

Gospodin Stefanović je istakao važnost Programa za dalje uključivanje pripadnika nacionalnih manjina u javni život u Srbiji i ukazao na to da u sadašnjem sazivu Narodne skupštine učestvuje znatan broj poslanika koji dolaze iz manjinskih zajednica. Za učesnike Programa poseta Narodnoj skupštini bila je i prilika da razgovaraju o aktivnostima parlamenta, a posebno o ulozi Narodne skupštine u evropskim integracijama, kao i o pitanjima kojima se bavi Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova. Stažisti su imali prilike da prisustvuju delu sednice Skupštine, gde su ih pozdravili prisutni poslanici. Kustoskinja Narodne skupštine upriličila je razgledanje zdanja, tokom kojeg su stažisti i stažistkinje imali prilike da saznaju nešto više o istorijatu, zanimljivostima i umetničkim predmetima koji se u njemu nalaze, o istoriji parlamentarizma, kao i da posete različite sale, uključujući i čuvenu skupštinsku biblioteku.

Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji sprovodi Kancelarija za ljudska i manjinska prava u partnerstvu sa pet državnih institucija, uz podršku ambasada Velike Britanije i Holandije.