Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији

Канцеларија за људска и мањинска права позива младе – припаднике албанске, бошњачке и ромске националне мањине да се пријаве на конкурс за „Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији“.

Шестомесечни Програм стажирања биће реализован уз финансијску подршку Aмбасаде Велике Британије у Београду. Циљ пројекта је активније учешће младих припадника албанске, бошњачке и ромске националне заједнице у јавном животу и њихово веће укључивање у рад државних институција у Србији.

Рок  за  пријаву  на  конкурс  и  подношење  неопходне  документације   је   најкасније   до   17. новембра 2014. године.

Пријавни формулар и текст огласа са свим неопходним информацијама заинтересовани кандидати могу пронаћи на веб страницама Канцеларије за људска и мањинска права www.ljudskaprava.gov.rs и Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа www.kt.gov.rs. (формулар ће бити доступан и у одељењу Координационог тела у Прешеву и Бујановцу).

Изабрани кандидати ће потписати уговоре са Канцеларијом за људска и мањинска права у којима ће бити дефинисана њихова права и обавезе. Сви изабрани стажисти ће добијати месечну надокнаду.

 

Текст конкурса СРБ ЋИР

Текст конкурса СРБ LAT

Текст конкурса АЛБ

Текст конкурса РОМ

Пријавни формулар

Резултати конкурса ЋИР

Резултати конкурса LAT

 

Тип:

Сектор:

Датум ажурирања: 
28. Нов 2014.