Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији

Канцеларија за људска и мањинска права позива младе – припаднике албанске, бошњачке и ромске националне мањине да се пријаве на конкурс за „Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији“.

Шестомесечни Програм стажирања ће се реализовати од новембра 2013. до краја априла 2014. године  у Београду у шест државних институција, уз подршку амбасада Велике Британије и Холандије, Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и Шведске агенције за међународни развој (СИДА).

Рок за пријаву на конкурс и подношење неопходне документације је 23. oктобар 2013. године.

Пријавни формулар и текст огласа са свим неопходним информацијама заинтересовани кандидати могу пронаћи на веб страницама Канцеларије за људска и мањинска права www.ljudskaprava.gov.rs и Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа www.kt.gov.rs (формулар ће бити доступан и у одељењу Kанцеларије за људска и мањинска права у Бујановцу, као и у канцеларијама Координационог тела за југ Србије у Прешеву и Бујановцу).

Изабрани кандидати ће потписати уговоре са Канцеларијом за људска и мањинска права у којима ће бити назначена њихова права и обавезе. Сви изабрани стажисти ће добијати месечну надокнаду за свој рад.

 

Програм стажирања СРБ ЋИР

Програм стажирања СРБ LAT

Програм стажирања РОМ

Програм стажирања АЛБ

Пријавни образац

 

Резултати конкурса ЋИР

Резултати конкурса LAT

Тип:

Сектор:

Датум ажурирања: 
23. Окт 2013.