Јавни позив независним експертима за кандидатуру за чланство у Европском комитету за спречавање мучења и нечовечних или понижавајућих казни или поступака

Канцеларија за људска и мањинска права, у сарадњи са Министарством спољних послова и Министарством правде, упућује Јавни позив независним експертима за кандидатуру за чланство у Европском комитету за спречавање мучења и нечовечних или понижавајућих казни или поступака.

Конвенција о спречавању мучења и нечовечних или понижавајућих поступака и кажњавања Савета Европе  (ЕТС 126) је међународни инструмент о људским правима легислативног карактера. Одредбама те конвенције утврђена су индивидуална и колективна  права,  одређене  мере  за надзор над њиховим поштовањем и  основан Европски комитет за спречавање мучења и нечовечних или понижавајућих казни или поступака (ЦПТ).

Рок за подношење пријава је од 1. фебруара до 10. фебруара 2017. године.

Пријаве са потребним прилозима достављати искључиво поштом на адресу:

Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије

Булевар Михајла Пупина 2

11000 Београд

са напоменом: Пријава за чланство у Европском комитету за спречавање мучења и нечовечних или понижавајућих казни или поступака - не отварати“

Јавни позив

Ранг листа кандидата за чланство у Европском комитету за спречавање мучења и нечовечних или понижавајућих казни или поступака (објављено 1. марта 2017.)

 

Тип:

Сектор:

Датум ажурирања: 
01. Феб 2017.