Завршни догађај твининг пројекта “Подршка унапређењу људских права и нулта толеранција за дискриминацију”

Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије и Повереник за заштиту равноправности организују завршни догађај у склопу Твининг пројекта “Подршка унапређењу људских права и нулта толеранција за дискриминацију” у среду, 7. јуна 2017. године, са почетком у 10 часова, Палата Србија, сала “Београд” (Булевар Михајла Пупина 2, Нови Београд).

Присутнима ће се обратити Сузана Пауновић, директорка владине Канцеларије за људска и мањинска права, Бранкица Јанковић, Повереник за заштиту равноправности, Николас Бизел, шеф првог сектора операција, Делегација ЕУ у Србији, амбасадор Јоханес Еигнер, амбасада Републике Аустрије у Београду, амбасадор Владимир Гаспарич, амбасада Републике Словеније у Београду, Ханес Третер, научни директор, Институт за људска права „Лудвиг Болцман“ из Аустрије и Станко Балух, директор Канцеларије за националне мањине Словеније.

Циљ овог пројекта је унапређивање и промоција имплементације релевантних законских оквира за заштиту од дискриминације, заштиту права националних мањина и бранилаца људских права и њихова хармонизација са европским стандардима. Пројекат финансира Европска унија кроз Инструмент за претприступну помоћ.

На завршном догађају биће представљени резултати пројекта.

Изјаве за медије предвиђене су пре почетка конференције. Заинтересовани представници медија своје акредитације могу послати најкасније до среде, 07. јуна до 9 часова на имејл адресу: press@ljudskaprava.gov.rs.