Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама у Србији

Објављено је ново издање Newsletter-a Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама у Србији. У овом броју можете пронаћи текстове о:

- фемициду, аустријским искуствима у заштити од насиља према женама, статистици о починиоцима којима су продужене хитне мере и жртвама ових починилаца, улози полиције у примени Закона о спречавању насиља у породици,изазовима у заштити жена из рањивих група од насиља у породици и партнерским односима, шведском стратешком приступу превенцији и заустављању мушког насиља над женама.

Newsletter се објављује у оквиру пројекта Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама у Србији II, који реализују UNICEF, UN Women, UNFPA и UNDP, у партнерству са Владом Републике Србије, на челу са Координационим телом за родну равноправност.

Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама у Србији усмерен је на развој друштвеног и институционалног окружења које ће допринети нултој толеранцији и искорењавању насиља над женама у Србији.

Пројекат се спроводи уз подршку Владе Шведске. Ставови изнети у овом Newsletter-у не одражавају нужно ставове Уједињених нација, Владе Републике Србије и Владе Шведске.

Newsletter - Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама у Србији