Координациони састанак представника надлежних државних органа и организација цивилног друштва у циљу превенције злочина из мржње у Републици Србији

Канцеларија за људска и мањинска права je 25. и 26. јуна 2019. године у Шапцу, уз подршку Мисије ОЕБС у Србији, организовала Координациони састанак представника надлежних државних органа и организација цивилног друштва у циљу превенције злочина из мржње у Републици Србији.

На састанку су разматране могућности за јачање сарадње надлежних државних органа и организација цивилног друштва, подељена су и позитивна искуства и праксе које могу да помогну даљој превенцији злочина из мржње у Републици Србији.

Састанку су присуствовали представници Министарства унутрашњих послова, Републичког јавног тужилаштва, Повереника за заштиту равноправности, Правосудне академије и Канцеларије за људска и мањинска права, као и представници Комитета правника за људска права, „Да се зна”, „Изађи” из Новог Сада, „Дуга” из Шапца, „Монитор” из Новог Пазара, Друштво Рома општине Прокупље и Дирекције за стратегију и интеграцију Рома из Књажевца.