Напредни тренинзи за рад са сексуалним и родним мањинама и њиховим породицама у систему социјалне заштите

У оквиру пројекта „Стварање толеранције и разумевања према ЛГБТ популацији у српском друштву“, финансираног на основу Билатералног програма између Владе Републике Србије и Министарства спољних послова Краљевине Норвешке, који спроводи Канцеларија за људска и мањинска права, Асоцијација  „Дуга“ од децембра 2016. године реализује пројекат „Напредни тренинзи за рад са сексуалним и родним мањинама и њиховим породицама у систему социјалне заштите“. Пројекат се реализује широм Србије: у Шапцу, Зрењанину, Старој Пазови, Параћину, Лесковцу, Нишу, Чачку, Крагујевцу, Врању, Новом Саду, Ужицу, Крушевцу,  Београду, Сомбору и Краљеву, а има за циљ подизање капацитета система социјалне заштите за систематску заштиту права ЛГБТ особа у Републици Србији у области социјалне заштите.

Током пројекта биће реализовано 15 дводневних напредних тренинга за 300 стручних радника (психолога, правника, социјалних радника), који су акредитовани у Републичком заводу за социјалну заштиту.

У првој половини јануара 2017. године, у просторијама Центра за породични смештај и усвојење у Крагујевцу и у просторијама Центра за социјални рад Града Новог Сада, одржани су осмочасовни напредни тренинзи за запослене у центрима за социјални рад за поступање и бригу о ЛГБТИ особама и члановима и чланицама њихових породица. Представници Канцеларије за људска и мањинска права били су присутни током ових обука.