Пауновић гошћа емисије “Јутро он лајн” на Коперникус телевизији

Гошћа ТВ Коперникус била је Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права која је са водитељком разговарала о пројекту који се тиче инклузије Рома „Овде смо заједно – Европска подршка за инклузију Рома“.

Троипогодишњи пројекат за инклузију Рома, који је финансирала Европска унија а спровела Мисија ОЕБС-а у Србији у сарадњи са Канцеларијом за људска и мањинска права, завршен је 31. марта, а више хиљада Рома из преко 20 градова и општина били су директни корисници овог пројекта.

Пројекат “Овде смо заједно – Европска подршка за инклузију Рома” један је од најуспешнијих и најделотворнијих пројеката у области интеграције Рома који је реализован у последњих десетак година у нашој земљи, истакла је Сузана Пауновић.

Пројекат је директно подржао реализацију претходне, али и нове Стратегије за социјално укључивање Рома у кључним областима, као што су образовање, запошљавање, становање, пружање услуга на локалном нивоу, рекла је Пауновић, додајући да су неки од остварених резултата свакако допринели и испуњењу обавеза преузетих Акционим планом за поглавље 23 у приступању Србије Европској унији.