Пауновић на обележавању Међународног дана старијих

Директорка владине Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић обратиће се на јавном догађају под називом „Слављење старијих бораца (шампиона) за људска права“ у понедељак, 1. октобра 2018. године, са почетком у 10 сати, у Палати Србија, сала „Београд“ ( Булевар Михајла Пупина 2, Београд, источни улаз). Јавни догађај организује Удружење грађана „Снага пријатељства“ – Amity и Канцеларија за људска и мањинска права поводом обележавања Међународног дана старијих.

Поред Пауновић, присутнима ће се обратити и проф. др Владимир Маринковић, потпредседник Народне скупштине Републике Србије, Милка Игњатовић, службеница у пензији из Крагујевца и Надежда Сатарић, председница Управног одбора Удружења „Снага пријатељства“ – Amity.

Догађају ће присуствовати преко 100 гостију из 7 локалних самоуправа у Србији -  Трстеника, Бора, Крагујевца, Сремске Митровице, Пожаревца, Смедеревске Паланке и Велике Плане.

Као саставни део обележавања овог међународног дана, у времену од 12 до 14 сати, у организацији Канцеларије за људска и мањинска права, за госте из 7 локалних самоуправа  биће уприличено крстарење Београдом, пловидба Дунавом и Савом ( Јахтинг клуб „Кеј“, адреса Ушће бб, Београд), као и пригодан културно-забавни садржај и послужење.  

Изјаве за медије предвиђене су у 09,45 сати испред Мозаика. Представници медија који су заинтересовани да испрате ове догађаје треба да доставе акредитације, са именом, презименом и бројем личне карте, на имејл press@ljudskaprava.gov.rs најкасније до понедељка, 1. октобра, до 9 сати.