Пауновић на округлом столу „Добре праксе у запошљавању Рома и Ромкиња“

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић обратиће се на округлом столу под називом „Добре праксе у запошљавању Рома и Ромкиња“ који се одржава данас, 27. децембра 2018. године, са почетком у 18 часова, сала Американа у Дому Омладине ( Македонска 22/IV, Београд).

Поред Пауновић, присутнима ће се обратити Ненад Иванишевић, заменик председнице Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња, Љиљана Лончар, саветница потпредседнице Владе за родну равноправност и Catrin Czyganowski, представница Амбасаде Савезне Републике Немачке у Београду.

Након округлог стола следи концерт који почиње у 20 часова  наступом групе КАЛ. Потом ће наступити оркестар Џипси Рапсоди којег предводи Перица Васић, виолиниста Народног оркестра РТС-а са којим ће Жељко Васић, Тања Бањанин и Иван Куртић извести неколико нумера на ромском језику. Током целог концерта, ди-џеј Јелена Рубил ће пуштати посебно монтиране кратке филмове, фотографије и видео поруке у којима се појављују: Радмила Ђурић, Иван Бекјарев и друге личности из јавног живота Србије.

Округли сто и Фестивал ромске културе и активизма - ФРКА организује Ромски културни центар у сарадњи са Канцеларијом за људска и мањинска права, Координационим телом за праћење реализције стратегије за социјално уклучивање Рома и Ромкиња, пројектом Немачке развојне сарадње, Министарством културе и информисања и Организацијом за колективно остваривање права интерпретатора.