Пауновић на скупу поводом представљања Анализе о спровођењу АП за мањине

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић отвориће скуп поводом представљања Анализе извештаја о примени Акционог плана за остваривање права националних мањина која садржи и препоруке за будућа побољшања у складу са стандардима Савета Европе и Европске уније.

Представљање Анализе одржаће се у уторак, 19. марта 2019. године, са почетком у 10,30 часова, сала 129 на првом спрату, Палата Србија ( Београд, Булевар Михајла Пупина 2).

Поред Пауновић, у уводном делу присутнима ће се обратити и Ведран Иан Кјелдсен, координатор пројекта Савета Европе, док ће презентацију резултата који се односе на спровођење АП за остваривање права националних мањина одржати експерти др Александра Вујић и проф. др Владимир Ђурић.

Анализа је израђена у оквиру пројекта „Јачање заштите националних мањина у Србији“ који спроводи Савет Европе у оквиру заједничког Хоризонталног програма за западни Балкан и Турску - Заједнички програм између Европске уније и Савета Европе. Канцеларија за људска и мањинска права је један од корисника овог пројекта.

Представљању Анализе присуствоваће представници националних савета националних мањина, ресорних министарстава и међународних организација.

Изјаве за медије предвиђене су у 10,15 часова.

Заинтересовани представници медија своје акредитације могу послати најкасније до уторка, 19. марта 2019. године до 9 часова на имејл адресу kabinet@ljudskaprava.gov.rs