Пауновић на завршној конференцији пројекта „Становање Рома“

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић обратиће се на завршној конференцији пројекта „Техничка подршка за унапређење животних и стамбених услова ромске популације у неформалним насељима“ у уторак, 10. септембра 2019. године, са почетком у 9,30 часова (Radisson Collection, Old Mill хотел, Булевар Војводе Мишића 15, Београд ).

Пројекат, финансиран из ИПА2013 програма, обезбедио је у последњих 27 месеци подршку побољшању стамбених услова ромске популације у Србији.

Један од кључних задатака пројекта је подршка у спровођењу грант шеме ’’Становање Рома’’ од 6.5 милиона еура као и припрема техничке документације за будуће пројекте и подршку генералним мерама инклузије Рома и Ромкиња. 

Овај пројекат је имплементиран од стране конзорцијума који предводи КПМГ д.о.о. Београд, а главни корисници пројекта су Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре  и Канцеларија за људска и мањинска права. Уговорно тело је Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније. 

Предвиђене су изјаве за медије (након уводних обраћања).