Пауновић отвара дводневну регионалну конференцију посвећену заштити људских права

Директорка владине Канцеларије за људска и мањинска права и председница Савета Владе за праћење УН препорука Сузана Пауновић отвориће у понедељак, 19. новембра, дводневну регионалну конференцију под називом „Праксе у извештавању према уговорним телима Уједињених нација за заштиту људских права и праћење примене препорука“. Конференција се одржава 19. и 20. новембра у великој сали хотела Москва (Теразије 20) у Београду, са почетком у 10,15 часова.

На Конференцији ће, поред чланова Савета за праћење УН препорука, представника парламента, независних тела, међународних и организација цивилног друштва  учествовати и представници из 4 земље региона: Босна и Херцеговина, Албанија, Црна Гора и Македонија.

Конференција је израз жеље Владе Србије да иницира дијалог о добрим праксама и будућим корацима у процесу примене добијених препорука од уговорних тела УН.

Имајући у виду важност системског праћења препорука уговорних тела Уједињених нација за заштиту људских права, као и изазове са којима се државе на овом пољу суочавају, размена добрих искустава и пракси може унапредити укупне прилике на пољу људских права у свим земљама које ће учествовати на овој конференцији.

Заинтересовани представници медија своје акредитације могу послати на имејл адресу press@ljudskaprava.gov.rs најкасније до понедељка, 19. новембра 2018. године до 9 часова.

Конференција се организује у партнерству Владе Републике Србије, Тима за људска права Уједињених нација у Србији и Мисије ОЕБС у Србији.

 

Dokument na koji se odnosi: 
УПР