Пауновић отвара конференцију посвећену унапређењу права особа са инвалидитетом

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић отвориће конференцију поводом представљања истраживања „Анализа спровођења препорука Комитета УН за права особа са инвалидитетом“, која ће се одржати у петак, 2. новембра 2018. године, са почетком у 12 часова, Палата Србија, сала 233 на другом спрату (источни улаз, Булевар Михајла Пупина 2, Нови Београд).

Поред Пауновић, у уводном делу обратиће се и Иванка Јовановић, извршна директорка Националне организације особа са инвалидитетом Србије, док ће о анализи спровођења препорука Комитета УН за права особа са инвалидитетом у Републици Србији говорити др Дамјан Татић, аутор анализе и члан Комитета УН за права особа са инвалидитетом.

О мерама за спровођење препорука Комитета УН за права особа са инвалидитетом у Србији говориће представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, просвете, науке и технолошког развоја и представник Повереника за заштиту равноправности.

На конференцији ће бити обезбеђен превод на знаковни језик.

Изјаве за медије предвиђене су пре почетка конференције, у 11,45 часова. Заинтересовани представници медија могу да пошаљу акредитације најкасније до петка, 02. новембра, до 11 часова, на имејл: press@ljudskaprava.gov.rs.

Конференцију заједнички организују Канцеларија за људска и мањинска права и Национална организација особа са инвалидитетом Србије у оквиру пројекта „Од глобалних препорука до остваривања права особа са инвалидитетом у срединама у којима оне живе“ који је финансијски подржала Канцеларија за људска и мањинска права, у оквиру програма „Спровођење антидискриминационих политика у Републици Србији за 2018. годину“.