Пауновић са сениорима на Врачару

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић обратиће се на трибини о положају старијих особа у нашој земљи у уторак, 17. децембра 2019. године, са почетком у 12 часова у  Градској општини Врачар, свечана сала (улица Његошева 77, Београд).

Поред Пауновић на трибини ће говорити и Михаило Групковић, председник скупштине ГО Врачар, Надежда Сатарић, председница Управног одбора Удружења „Снага пријатељства“ – Amity и Слободан Ребић, председник Удружења пензионера Врачара.

Након уводних обраћања и дискусије предвиђено је емитовање кратких спотова о положају старијих, антидискриминацији и толеранцији у нашем друштву. 

Циљеви трибине су да се промовишу права садржана у Универзалној декларацији о људским правима; повећа видљивост старијих људи као учесника у друштву, који су посвећени побољшању уживања људских права у многим областима живота; осврне на напредак и изазове у обезбеђивању пуног и једнаког уживања људских права и основних слобода од стране старијих особа и укаже на дискриминацију и насиље над старијим особама.

Трибина се одржава у оквиру обележавања „Недеље људских права“ на општини Врачар, у организацији Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије, Градске општине Врачар и удружења грађана „Снага пријатељства“ – Amity.

Изјаве за медије предвиђене су у 11,45 часова. Заинтересовани представници медија своје акредитације могу послати на имејл адресу: press@ljudskaprava.gov.rs најкасније до уторка, 17. децембра, до 10 часова.