Пауновић у Женеви представља Савет Владе за праћење препорука УН за људска права

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић учествоваће на догађају под називом "Национални институционални механизми за примену препорука Универзалног периодичног прегледа - примери Аргентине, Белгије и Србије", који се одржава на маргинaма 42. заседања Савета за људска права УН у четвртак, 19. септембра 2019. године, са почетком у 13 часова у Палати нација у Женеви. 

Пауновић ће на састанку са представницима мисија Аргентине и Белгије представити Савет Владе за праћење примене препорука механизама УН за људска права, чији је и председник, са фокусом на примену препорука из Универзалног периодичног прегледа. 

Белгијски национални механизам ће представити заменик директора за људска права и демократију у министарству спољних послова Jochen Anthierens, док ће аргентински представити стални представник ове земље при УН у Женеви.

Присутнима ће се обратити и Ђани Магацени, шеф Одсека за Универзални периодични преглед у УН у Женеви.

На састанку ће присуствовати и амбасадор Сталне мисије Републике Србије при УН и другим међународним организацијама у Женеви Дејан Златановић са сарадницима.