Семинар о људским правима

Семинар о људским правима

Механизми за праћење примене основних међународних уговора о људским правима

 

Канцеларија за људска и мањинска права је, у оквиру ИПА 2011 пројекта “Имплементација антидискриминационих политика”, организовала семинар за државне службенике на положајима у државној управи, који је одржан у уторак 4. јуна 2013, у Палати Србија. Семинар је отворила директорка Канцеларије др Сузана Пауновић, док је др Весна Петровић из Београдског центра за људска права одржала интерактивно предавање са темамама: надзор политичких тела УН, систем заштите људских права пред уговорним телима, надлежности Канцеларије високог комесара за људска права.

Циљ семинара био је представљање извештавања по основним међународним уговорима о људским правима и улоге и обавеза државне управе у оквиру тог процеса. Семинар је спроведен у форми интерактивне радионице. Споразумом са Службом за управљење кадровима Владе Републике Србије овај семинар је интегрисан у план обука, чиме се осигурава одрживост.

seminar4jun20132

Семинару су присуствовали представници министарстава Владе Републике Србије, секретаријата Владе АП Војводине, различитих комесаријата, завода и агенција.